Remy Cointreau

RCO.PA_BIG-ec73c412.png

Rémy Cointreau


Over de hele wereld zijn er mensen die op zoek zijn naar uitzonderlijke ervaringen; mensen voor wie een breed scala aan terroirs synoniem staat voor een verscheidenheid aan smaken. Hun veeleisende normen zijn evenredig met onze expertise - de verfijnde vaardigheden die we van generatie op generatie doorgeven. De tijd die deze mensen besteden aan het drinken van onze producten is een eerbetoon aan al diegenen die hebben gewerkt om ze te ontwikkelen. Het is voor diezelfde mensen dat de Franse familiegroep Rémy Cointreau haar terroirs beschermt, uitzonderlijke eeuwenoude sterke dranken cultiveert en zich inzet om ook hun eeuwige moderniteit te bewaren. Het portfolio van de Rémy Cointreau Group omvat 14 unieke merken, waaronder de cognacs Rémy Martin en Louis XIII en de likeur Cointreau. Rémy Cointreau heeft slechts één enkele ambitie: wereldleider worden in uitzonderlijke gedistilleerde dranken. Daartoe vertrouwt het op de inzet en creativiteit van zijn bijna 1900 werknemers en op zijn dochterondernemingen die gevestigd zijn op de strategische markten van de Rémy Cointreau Group. Rémy Cointreau is tevens een beursgenoteerde onderneming te Euronext Parijs.


Remy Cointreau is Gold Partner Sponsor van de NBC met:

Rémy Martin VSOP


Cointreau



Remy_Martin-VSOP_700ml.png

Rémy Martin


Het begon in 1724, toen Paul-Emile Rémy Martin, een wijnboer uit Cognac, onder zijn eigen naam cognac begon te maken. Deze werd in 1738 door de koning van Frankrijk erkend vanwege de tot dusver ongekende kwaliteit. Deze standaard van excellentie is sindsdien door vele talenten voortgezet en voortdurend gehandhaafd, van de ene generatie op de volgende.

De gebruikte eau-de-vie komt uitsluitend uit de terroirs van Grande Champagne (minimum 50%) en Petite Champagne, gelegen in het hart van de Cognac-appellatie. Het is in deze lichte kalksteengronden dat de wortels van de wijnstok gemakkelijk tot de verste diepte kunnen groeien, waardoor ze het beste van het terroir tot zich kunnen nemen. Vandaag de dag distilleert Rémy Martin nog altijd volgens een traditionele methode in kleine alambieken, met als doel de optimale harmonie (complexe aroma’s en zachte smaken), de weelderigheid (zowel in de neus als in de mond), alsmede de eindeloos lange afdronk tot uiting te laten komen.

In 2024 viert het huis van Rémy Martin 300 jaar uitzonderlijke cognacproductie.

Cointreau


Evenwicht, beleving, plezier, stijl... Al sinds het onstaan in 1849 hebben deze woorden van Edouard Cointreau de toon gezet voor de visie van La Maison Cointreau. Het heldere likeurrecept heeft sinds de oprichting altijd zijn oorspronkelijke authenticiteit behouden; de receptuur, die al 175 jaar het perfecte evenwicht tussen zoet en fris verleent, is sinds het prille begin onveranderd gebleven. Het karakter en de excellentie liggen in de strenge selectie en assemblage van uitsluitend natuurlijke zoete en bittere sinaasappelschilessences, een nauwgezette taak toevertrouwd aan onze hoofddistillateur. Cointreau is 's werelds meest toonaangevende premium sinaasappellikeur, onomstotelijk bewezen door de langdurige aanwezigheid in talloze klassieke en beroemde cocktails. De iconische vierkante fles is inmiddels onmisbaar in ’s werelds meest gerenommeerde bars; een meester in chemie, zowel tussen mensen als ingrediënten.

Cointreau-Photo-Visuel-image-HD_CTR_BOTTLE_1L-4.png